Tommy Arvidsson, Falköping

Tommy Arvidsson, Falköping

Tel: 0733-50 49 25

info@tommyarvidsson.se

www.tommyarvidsson.se

En vanlig fråga o en inte helt vanlig dag. .

2016Posted by Tommy Arvidsson Mon, October 10, 2016 21:34:59

Hur stora djur kan man fånga med lasso. Ja de är en vanlig fråga man ofta får. O svaret är att det går att fånga allt från små kalvar upp till stora avelstjurar på över ett ton. Fast när man ger sig på större djur gör man bäst i att vara två hästar o två ropers. Även om nöden ibland tvingar en att jobba själv. ... Killen på bilden ropade jag själv förra månaden.

O nu till en liten roping historia. För några år sedan skulle jag o Emma ropa en avels tjur på en gård. Om jag inte minns fel behövde han fångas in för att få lite vård. Han fångades och bonden skulle köra ut med sin traktor och djurkärra till oss för att lasta den fångade tjuren. Vi ser hur traktorn börjar rulla och stannar efter 60 meter, den är då några hundra meter ifrån oss. Bonden hoppar ur traktorn och i en bil o åker sin väg. Lite frågande står jag o Emma där på våra hästar med en tjur emellan oss. Så efter en stund får jag fram mobilen o ringer bonden o fråga o frågar om just vad som är på gång. Jo då hade han fått soppatorsk på traktorn och hade ingen disel hemna utan är på väg till Falköping för att tanka en dunk.

O då är frågan stå här o hålla en tjur i så där 30 eller 40 min som det kommer att ta eller släppa upp honom o fånga honom igen??

Valet blev att hålla honom tills bonden var tillbaka med disel, traktorn startad och körd till oss och grindar uppbyggda runt tjuren så tjuren kan släppas upp för att kliva på kärran.

Så nästa gång ni ska ut o fånga något bör ni kolla att det finns disel i traktorn som ska plocka upp det ni fångar.... :)


/ Tommy  • Comments(0)//blogg.tommyarvidsson.se/#post1851