Tommy Arvidsson, Falköping

Tommy Arvidsson, Falköping

Tel: 0733-50 49 25

info@tommyarvidsson.se

www.tommyarvidsson.se

Att måla en flodhäst häst är helt värdelöst!

2016Posted by Tommy Arvidsson Sat, September 24, 2016 18:56:59
Tror att det är min tur att gnälla om rättvisa! Jag kan reta mig så grymt på skolan, läxor och dom ämnen man betygdsätts i skolan!

När barnen kommer hem från skolan med sina läxor så kan jag önska att jag lagt mer energi på att lära mig skriva stava o räkna när jag själv gick i skolan. Men så va inte fallet jag är rätt kass på allt det där! Ännu kan jag ju hjälpa dom men inom en snar framtid kommer det att bli jobbigt. Här är ju den första orättvisan. Mina barn har haft otur som fått mig som far på detta plan... Många andra barn kommer kunna få så mycket bättre hjälp med sina läxor än mina.

Men när de gäller dessa ämnen så kan jag förstå att man läser dom! Värre är det när man kommer till bild o musik! Dessa ämnen får man betyg i så småningom. De är helt sjukt enligt min mening. Detta är något man har talang för eller inte. Jag kan varken sjunga eller måla! O ska man bedömas i dessa ämnen borde man lika väl bedömas i motorkunskap för att den lilla grabben i tvåan som vet mer om bilar än jag också ska få glänsa. Man borde bedömas i djurkunskap för att mina barn ska få glänsa lite! Att få en läxa där man ska måla en flodhäst är ju i min värd jämförbart med att få en läxa i att byta olja på en bil eller fånga en nyfödd kalv med lasso. De skulle fler ha nytta av än att kunna måla en flodhäst eller kunna ett ackord på en gitarr!

Vi var på en middag på Löfwings ateljé i våras. Där fick vi en liten guidad rund tur av ägaren som visa upp sin konst. Han berättade om en tavla han målat. Den på bilden.
O han berättar där att vargarna symboliserar hans lärare som tittar ner på honom som liten och undrar hur de ska gå för lilla Göran som varken är duktig på att stava eller räkna men som kan måla.

O vi då vi som varken stavar räknar eller målar bra va glänser vi med i skolan. Dom barnen som inte ens har föräldrar som försöker hjälpa dom med läxorna. Dom då!!???? Nej jag tycker egentligen barnen skulle ha proffs hjälp med sitt skolarbete! Jag kan ju inte ringa fröken o be om hjälp när jag har en häst jag inte lyckas träna eller ett felläge jag inte fixar vid en kalvning! Jag tror o tycker vi alla ska görs de vi är bra på!

/ Tommy

  • Comments(6)//blogg.tommyarvidsson.se/#post1843