Tommy Arvidsson, Falköping

Tommy Arvidsson, Falköping

Tel: 0733-50 49 25

info@tommyarvidsson.se

www.tommyarvidsson.se

Rob

2017Posted by Tommy Arvidsson Tue, January 10, 2017 22:50:17

Bloggen jag dragit mig för att skriva. Emma har tyckt jag ska skriva den men jag har inte riktigt velat. De är svårt att hitta rätt ord här. Men vi fick ta bort Rob den 3 januari pga kolik.

Han blev 22 år gammal. De va min första egna quarter häst. Jag jobbade av honom hos Ola Björkqvist när jag va 14 år gammal. En väldigt lärorik och rolig tid i mitt liv.

Rob blev min första riktigt framgångsrika roping häst. Många sm medaljer blev det i dom 3 roping grenarna. Men även i Team sortings och team penning. Vi red riddarspel o hur många kor o kalvar vi fångat på jobb de har jag ingen aning om. Han är helt ohotat den av våra hästar som tjänst mest pengar! Den mest fantastiska arbetskamrat man kan ha.

Först va han min nummer ett o när Emma börja tävla team sorting o fånga kor o kalvar på jobb så blev han hennes nummer 1 o jag fick jobba med yngre förmågor...

Men han blev äldre och som 21 åring gick han trappa ner på jobben lite o blev Robins nr 1. Dom har varit så fantastiskt duktiga ihop o han hade så mycket kvar att ge ihop med barnen!

Tack för allt Rob som jag önskar att vi fått några år till ihop. Du hade behövt få ge Kevin samma start som Robin fick med dig.

Du fattas oss!

/Tommy, Emma, Robin och Kevin

(Bild kommer senare helkass uppkoppling på Gotlands båten....)

  • Comments(2)//blogg.tommyarvidsson.se/#post1863

Besök med oväntat budsksp

2016Posted by Tommy Arvidsson Mon, January 02, 2017 20:40:47

Maskiner gillar mig inte! Som ni ser på bilden spelar dom till och med döda för att slippa mig!

Idag fick jag besök när jag fixade lunch till barnen . I min värd blir ju dom flesta man umgås med någon form av arbetsrelaterad eller kund kompis. Så mannen som besöker mig knackar på kommer in o jag bjuder på kaffe. Vi pratar om barnen o Emma o hästar jag ridit in åt honom. Han har koll på de mesta o pratar glatt om hur Robin är med o rider på jobb. Jag funderar lite på när samtalen ska börja o handla om jobb. Han frågar om vi har foder så de räcker o här börjar jag misstänka att han vill sälja foder men nej han frågar inte de heller.

O efter ett trevligt samtal och kaffe så tackar han för sig o går.

Kvar står jag med disken o känner mig lite fånig som inte riktigt kunde aceptera tidigare att han bara titta in för att umgås.

Att umgås måste jag bli bättre på så nu är de min tur att hälsa på honom nästa gång. O veckan efter får de bli någon annan bekant jag ska titta till! Allt kan ju inte handla om jobb. ....

  • Comments(0)//blogg.tommyarvidsson.se/#post1862

2016 ett år i vårt nya liv ..

2016Posted by Tommy Arvidsson Sun, January 01, 2017 21:39:57

2016 Ja va ska man säga så här efter årets slut. Förr när jag bloggade mer och vi tävlade så blev det ju alltid en lista av motgångar och framgångar. Nu har vi ju testat ett vanligare liv i snart två år. O de ser ut dom att barnen. Är sugna på att tävla lite o de är ju väldigt roligt.

Vi fick grymt fina föl och kalvar 2016. Våran lilla ko flock växer sakta men säkert sparade 7 kvigor födda 2016 o vi får väl se hur många vi sparar 2017. Alla 3 och 2 åringar såldes 2016 men nu är det 2017 o de betyder att vi faktiskt har några ett åringar till salu igen. O nu pratade vi hästar på slutet alltså. ..

De har varit bra med jobb o framför allt på bättre tider än tidigare så även där blir livet mer normalt. Jag har på grund av detta lyckats ta mig ur de här med att faktura halvårsvis o är faktiskt både nöjd o stolt med att kunna säga att jag sedan i september har fakturerat strö jobben i slutet av varje vecka och dom större kunderna i slutet av varje månad. Detta tror jag är bra för alla!

Motgångarna detta år va mest sådant man inte själv kunde rå för. Min mormor gick bort eftet Jul. Min mormor symboliserar så mycket av min barndom. Hon fanns alltid där även när ingen annan kunde. Hon va verkligen den bästa mormor man kan ha. O jag hoppas att en dag kunna vara en lika bra farfar för mina barnbarn! Tack för allt Gunvor.

Även Tj lämnade oss 2016. En av våra bästa arbets och tävlings hästar genom åren men detta har jac redan bloggat om...

Så vad förväntar vi oss av 2017 mer roping annars hoppas vi de blir rätt likt 2017. Kanske lite mer semester o familje tid. Den biten ger mersmak!

O den 31:e dec har jag o Emma varit förlovade i 11 år ! Mina barn har tur som har värdens häftigaste mamma o jag som har värdens häftigaste sambo! O de har vi varit sen 2002.

Ja du Emma tänk om vi skulle vetat vad som vänta oss då när allt satte fart bland hästar, lasson och nässlor för 15 år sedan!

Tack för att du stått ut med mig under alla år! Jag hoppas du står ut läääännnggeee till!!

Jag älskar dig!

/ Tommy  • Comments(0)//blogg.tommyarvidsson.se/#post1861

Lite mer som hänt

2016Posted by Tommy Arvidsson Sun, December 11, 2016 20:45:40

Två andra roliga nyheter är att vi sålt två hästar.

Starlights TNT har Helen Eriksson köpt o han kommer bli hennes framtida Roping och boskapshäst o vi ser verkligen fram emot att se dom på banorna!

Sprit of Love va ju egentligen tänkt som Emmas nästa arbetshäst men efter ett bra erbjudande från Annelie Mellqvist på Qalm så kommer han att bli deras nästa avelshingst. Men vi kommer ändå använda honom på några av våra ston! Så han kommer var del i våra föl framöver med :)


/ Tommy  • Comments(0)//blogg.tommyarvidsson.se/#post1860

Har bara blivit lat. ...

2016Posted by Tommy Arvidsson Sat, December 10, 2016 22:48:48

Tre nya lösdrifter är nog den största förändringen sedan jag bloggade sist. Annars är de ju den delen av året då man mest fodrar djur. .. Ja detta är ju våran lågsäsong på året.

O de är klart att något knäppt påhitt har de blivit o de finns redan några färdiga blogg texter om det. Dom har skickats över till mitt omdöme Emma Rohland för att genom gå granskning i fall dom kan publiceras eller inte men då hon sover i skrivande stund så får vi svar först i morgon.

O jag ska försöka blogga lite oftare eftet önskemål. De är bara ont om tid o få det gjort men jag blir väldigt glad av dom trevliga meddelande jag fått som saknar mina blogg inlägg :)

/ Tommy  • Comments(0)//blogg.tommyarvidsson.se/#post1859

Att veta vad man vill bli...

2016Posted by Tommy Arvidsson Tue, November 08, 2016 22:35:42

Nu är de risk för att jag kommer låta jätte gammal! Men jag kan inte riktigt släppa de här med dagens barn! Nästan alla jag kände när jag va liten visste vad dom ville bli. O en del av dom blev de dom ville andra ändra sig o en del nådde aldrig riktigt fram o givetvis finns de någon som gick längre.

Men något har hänt även när jag va yngre fanns de ju någon enstaka som inte visste vad dom ville bli men de va ovanligt.

Idag är de tvärt om nästan ingen vet vad dom vill bli. Jo dom flesta vill bli berömda / kända. Fast de är inte så noga för vad. Spelar liksom ingen roll ifall dom blir berömda för att vara idrottare / musiker eller bara känd för att äta konstiga saker på Youtube.

O visst ville vi med bli berömda fast vår generation ville bli berömda för vårt special intresse. Vi ville bli bäst i värden på ridning eller fotboll eller roping. Eller sjukt bra brandmän eller poliser.

O dom flesta av oss nåde ju inte riktigt de målet vi hade när vi va 8 eller 12 år men bara att ha ett mål att kämpa mot är ju egentligen underbart!

Jag gjorde vad som helst för roping i min ungdom o där fanns en massa bra ropers som tog handom mig både i Sverige och i Kanada.

Men om målet bara är att bli känd / berömd? Dessa barn kommer ju också göra vad som helst för att nå sitt mål.

O nu låter jag kanske lite fång men den här tanken skrämmer mig lite.....  • Comments(0)//blogg.tommyarvidsson.se/#post1858

Flyktingar, clowner och mitt förstånd......

2016Posted by Tommy Arvidsson Tue, October 18, 2016 22:05:28

Min tystnadsplikt eller mitt förstånd heter Emma Rohland. Jag har 3 st skit bra bloggar i huvudet nu men Emma Rohland / mitt förstånd tvingar mig att vara tyst !

Så idag bloggar vi om något som jag har hela ledningens tillåtelse att skriva om. ...

Mina barn är så grymt olika varandra. Brevid deras skola ligger en flyktingförläggning. Barnen från den kommer in på skol gården en del o de skapar lite oroligheter.

Robin kommer hem från skolan lite bekymrad o berättar att de är slagsmål nästan varje dag mellan skolan och flyktingar. Emma tittar på honom o frågar allvarligt - Men du är väl inte med? Nej svarar Robin

Kevin frågar förvånat

- Varför är du inte det????

De är samma grej med clowner Robin är jätte bekymrad över dessa Clowner. Kevin tycker att de är väl bara att be dom fara o flyga.....

O konstigast av allt är att jag känner igen mig i bägge av mina barn!

Fast utöver att va mitt förstånd när de gäller att hålla tyst är jag rätt säker på att hon är sötast i världen! Så de betyder att hon kan till och med mig stt vara tyst.....

/ Tommy.  • Comments(0)//blogg.tommyarvidsson.se/#post1857

Dräktighetsundersökning är allt lite höst fest. ...

2016Posted by Tommy Arvidsson Sun, October 16, 2016 21:25:59

Idag har de varit dräktighetundersökning på schemat. 97 kor o lika många kalv som skulle drivas i undersökas avmaskas sorteras lastas och transporteras. Tror att jag till och med fick godkänt av min söta chef för bygget av hanteringsfållan och planeringen för detta jobb.... Men de hade givetvis inte funkat utan alla grymma som va med o jobba!

Dräktighetundersökning är ju en del jobb fast de är liksom lite festligt jobb. Man får liksom kvitto på att de kommer finnas jobb kommande år med....

/ Tommy  • Comments(0)//blogg.tommyarvidsson.se/#post1856
Next »